LinkopingkajakLogo

Uthyrning

Hos oss kan ni hyra kajaker på fina utgångslägen för paddling i Kinda Kanal och Göta Kanal. Vi kan också ordna med transport för lämning och upphämtning av kajaker i andra delar av Östergötland på förfrågan. I Kinda Kanal finns under sommaren kajaker på Rimforsa Strand och Vårdnäs Stiftsgård  och i Göta Kanal på Glasbruket vandrarhem i Borensberg.  Våra kajaker är av bra kvalité från bland annat Seabird och North Shore. Bra allroundkajaker med god stabilitet och packutrymmen för att kunna paddla många dagar på kanalerna och sjöarna. Dessa passar bra för nybörjare såväl som för de som paddlat lite mer. Vi har även dubbelkajaker som passar utmärkt för exempelvis förälder och barn eller för den som vill ta med sin hund eller gärna paddlar tillsammans med någon annan.

Bokning

Bokning sker numera genom vårt sprillans nya bokningssystem! Läs mer nedan och boka direkt online.

Viggeby Badplats

Vid Viggeby badplats erbjuder vi uthyrning med självbetjäning, precis intill sjön Järnlunden, strax söder om Linköping. Varva sol och bad med en avslappnande kajaktur! 

Vid frågor, kontakta Jan Christer Persson:

 0708-284225

Vårdnäs Stiftsgård

Vårdnäs Stiftsgård ligger knappt tre mil söder om Linköping, intill Kinda Kanal och Stora Rängen. Du tar dig enkelt hit med bil, men Östgötatrafiken erbjuder även bussförbindelser dagligen. Härifrån kan du paddla till öarna i Stora Rängen, men även genom Kinda Kanal till Lilla Rängen och Järnlunden.

Vid frågor, kontakta Vårdnäs Stiftsgård: info@vardnas.se

013-36 85 00

www.vardnas.se

Rimforsa Strand

Rimforsa Strand ligger drygt tre mil söder om Linköping, intill sjöarna Ämmern och Åsunden. Härifrån kan du också paddla till Järnlunden, eller varför inte starta en tredagars paddling ända till Linköping?

Vid frågor, kontakta Rimforsa Strand: reception@rimforsastrand.se

0494-792 90

www.rimforsastrand.se 

Glasbruket vandrarhem

Glasbruket vandrarhem ligger i Borensberg knappt 3 mil norr om Linköping, mellan Göta Kanal och Motala Ström. Här paddlar du i Göta Kanal och kan ta dig ända till Ljungsbro utan att behöva kliva ur kajaken!

Vid frågor, kontakta Glasbruket vandrarhem: info@glasbruket.eu

0141-408 20

www.glasbruket.com

Priser 2023

400kr/dag 1-manskajak

950kr/weekend/1-manskajak

600kr/dag/Dubbelkajak

1500/Weekend/Dubbelkajak

Under för- och eftersäsong (maj och september) finns våra kajaker att hyra i norra Järnlunden ca 20 min söder om Linköping. Från maj tom september finns kajaker att hyra på platserna beskrivna ovan. 

Vill du kombinera din kajaktur med middag och boende? Läs mer om våra Kajakpaket här!

Är du ute efter uthyrning för grupper och företag? Kika då in på sidan för företagspaddling! Där kan du läsa om alternativa sätt att hyra kajak.

Är du sugen en längre tur på vattnet, med övernattning i vindskydd eller tält? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig att skräddarsy just ditt äventyr!